2015. december 20.

Egy klasszikus(nak tűnő) iroda I.

Fél évvel ezelőtt, egy pályázaton Batu Weinber Anitával elnyertük egy nagy múltú, klasszikus értékeket szem előtt tartó cég új irodájának tervezését. A cég jellegét egyértelműen tükrözi, hogy egy szecessziós villa teljes szintjét elfoglaló, az eredeti építészeti elemeket máig magán viselő, 160 négyzetméteres lakást választottak erre a célra.
Sokáig folytak az egyeztetések. Igyekeztünk úgy átalakítani az alaprajzot, kijelölni az új funkciókat, meghatározni a burkolatokat, berendezési tárgyakat, hogy  a meglévő klasszikus elemeket messzemenően  tiszteletben tartsuk, de mégse csússzunk bele egy archaizáló, mai szemnek kissé porosnak tűnő hangulat kialakításába.
Végül a cég vezetésével közösen, sikerült olyan kompromisszumos megoldást találnunk, ahol jó arányban keverednek hagyományos és mai elemek. Az eredetileg elvárt klasszikus megjelenést néhány mai építészeti elemmel és berendezési tárggyal frissítettük. És mondhatom a végeredmény igazán sikert aratott...:)
Egyelőre csak egy kis ízelítő abból, hogy Anitával és a kivitelező csapattal mivel töltöttük ezeket a karácsony előtti napokat, hogyan hangolódtunk az ünnepekre :)... a folytatás majd januárban, fotókkal az eredeti állapotokról, részletekről és a teljes végeredményről!!...


Az ünnepi hangulat Anitát dicséri....karácsonyi ügyfélnek, karácsonyi hangulat is jár!! :)...

Fotó Wein Krisztina

4 megjegyzés:

  1. Kedves Krisztina! Igazán szép lesz ez a tér! Az első két képeken látható fehér falburkolat miből készült?
    köszi, Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fehér falburkolat asztalos készítette, kifejezetten ide, egyedileg, a mi terveink alapján. Mdf-ből készült, nyersen került a falra és a festő mázolta, hogy a régi ajtókkal azonos felülete legyen.

      Törlés
  2. Várom az előtte utána képeket, ígéretes. :)

    VálaszTörlés